Voor het best mogelijke scheerresultaat is niet alleen een goed scheermes belangrijk, je bent ook de beste scheerzeep nodig. Welke zeep de beste is verschilt per persoon en de meningen zijn vaak verdeeld. Die ene zeep is perfect voor de ene man terwijl de ander klaagt dat hij juist uitdroogt. Reden voor ons om een lijst van beste scheerzeep op te stellen. Binnen deze 10 vindt elke man zijn beste scheerzeep terug.
#1 Proraso Scheerzeep
Proraso bewijst weer eens dat men in Italië de traditionele mannelijke gezichtsverzorging nog steeds waardeert. De zeep van Proraso is een genot om te gebruiken. Hij schuimt optimaal goed, waarschijnlijk door hun speciale drogingsproces waardoor de zeep extra geconcentreerd raakt. Door de toevoeging van kokosnootolie blijft je huid soepel en zacht. Na het scheren heb je dus minder last schilfers. De shea boter en sandelhout olie verzorgen zowel huid als baard voor een spiegelglad, babyzacht resultaat. Je huid ruikt daarna heerlijk nostalgisch.
Pluspunten
- Prima prijs/kwaliteitsverhouding
- Royale bonk zeep van 172 gram
- Heerlijke sandelhout geur
Minpunten
- Niet geschikt voor de zeer gevoelige huid
#2 Vergulde Hand scheerzeep & scheerkwast
Met meer dan 460 jaar ervaring is de zeep van Vergulde Hand de oudste toevoeging aan onze lijst. Deze wereldklassieker van Nederlandse maak doet het altijd goed. De zeep van Vergulde Hand schuimt lekker en heeft de traditionele geur van dit merk. Het scheermes glijd soepel over de huid en laat hem lekker zacht achter. Voor de prijs krijg je in totaal 225 gram zeep en een kleine scheerkwast. Daar valt niet over te klagen. De ster van dit pakket is de zeep.
Pluspunten
- Voordelige optie, alles inbegrepen
Minpunten
- Scheerkwast van matige kwaliteit
#3 Juuls Vegan Care scheerzeep
Juuls toont ons dat vegan zeep ook erg goed kan schuimen en verzachtend kan werken. De meeste zepen gebruiken glycerine, een dierlijk product, om huiduitdroging te voorkomen. Dit is voor de Vegan medemens natuurlijk absoluut uit den boze. Juuls komt daarom met een 100% Vegan zeep. Deze zeep schuimt goed en ruikt lekker fris en fruitig. De schuim voelt lekker aan op de huid en maakt het scheren aangenaam. Met cacao en kokos extracten wordt je huid verzorgt en blijft hij soepel en zacht achter na het scheren.
Pluspunten
- 100% Vegan & Plastic Vrij
- Erg huidvriendelijk, ook voor de gevoelige huid
- Ook zonder scheerkwast goed te gebruiken
Minpunten
- Prijzig voor 75 gram
- Bij gebruik zonder scheerkwast raakt hij sneller op
#4 Mühle Scheerzeep Sandelhout
Deze zachte en romige scheerzeep van Mühle doet een beetje denken aan een scheercrème. Mede door de hoge concentratie sandelhout olie voorkomt hij uitdroging aan de huid en voelt hij licht vet aan. Dat belooft een goede scheerbeurt en zoals altijd stelt Mühle ons niet teleur. Met een klein beetje water al vormt deze zeep een dikke, stevige schuim die aanvoelt als room. De actieve ingrediënten maken de baardharen snel zacht. Het scheermes glijd dan ook haast uitzichzelf over de huid en laat een babyzacht en glad resultaat achter. Je kunt deze zeep op een schoteltje leggen nabij de wasbak, maar veel handiger is een echte zeepkom in combinatie met de scheerkwast. Op een te natte ondergrond bewaren is geen aanrader bij deze romige zeep.
Pluspunten
- Hoge kwaliteit en hele fijne scheerervaring
Minpunten
- Droog bewaren, dus niet naast de wasbak. Anders verdwijnt hij uit zichzelf
#5 Arko Scheerzeep
Arko scheerzeep brengt de traditionele Turkse barbier bij jou in huis. In Turkije vind je nog menig klassieke herenkapper gespecialiseerd in het traditioneel nat scheren. Het onthaal met een warme handdoek om de nek en kin, de klassiek geurende zeep en de chirurgische hand die feilloos de stoppel glad scheert. Dat alles voor een schappelijk prijs, zoals veel van onze eigen Turkse Medelanders zullen beamen. De zeep van het populaire Arko brengt je een stapje dichterbij dat klassieke barbier gevoel voor een klein prijsje. De zeep schuimt royaal en bezit nog steeds dezelfde geur die in de jaren 50 van de vorige eeuw populair was.
Prijs: €6,95
Pluspunten
- Prijs/kwaliteitsverhouding is uitmuntend
- Lekkere retro geur uit de jaren 50
Minpunten
- Niet geschikt voor de zeer gevoelige huid
#6 Speick Scheerzeep
Speick Scheerzeep is een romige zeep die voor 100% uit plantaardige ingrediënten bestaat. Deze milde zeep is ook vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën, synthetische geur- en kleurstoffen en is zowel lactose als glutenvrij. Hij is daarmee uitermate geschikt voor de gevoelige huid of voor mannen met allergieën. De schuim is lekker romig en vol, vergelijkbaar met de Mühle zeep. Het scheren verloopt makkelijk en de zeep is erg zuinig in gebruik. Een dunne laag is al voldoende voor een soepele scheerbeurt. Aangezien deze zeep geen synthetische toevoegingen bevat spoelt hij iets moeilijker weg, maar dit los je op door net iets warmer water als normaal te gebruiken.
Pluspunten
- Vegan
- Zeer Mild
Minpunten
- Oppervlakkige geur (citrus)
#7 Plastic Vrije Scheerbar van Happy Soaps
Happy Soaps is een Nederlands bedrijf dat handgemaakte zeep produceert. De scheerbar van Happy Soaps bevat aloë vera, shea boter en vitamine A. Dit zorgt voor een zacht verzorgde huid en baard, voor en na het scheren. Wat de Happy Soaps scheerbar niet bevat is zeep. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van een milde en sulfaatvrije schuimvormer die ook gebruikt wordt in de betere babyshampoo. Samen met de natuurlijke oliën zorgt dit voor een ongekend milde “zeep”. De plastic vrije scheerbar van Happy Soaps is dan ook bij uitstek geschikt voor mensen met een erg gevoelige huid of die ook hun intieme zone willen scheren.
Pluspunten
- Zeer mild
- Zeepvrij
Minpunten
- Schuimt minder hard dan producten op zeepbasis
#8 Cella Milano “Crema da Barba”
De organische scheerzeep van Cella Milano bevat, hoe kan het ook anders, olijfolie. Zepen op basis van olijfolie zijn uiterst mild en romig, een feit dat de Middeleeuwse Milanezen al wisten. De zeep van Cella Milano wordt nog traditioneel gemaakt met een stoomketel, wat voor een extra romige en zachte zeep zorgt die snel dik opschuimt. Eenmaal opgeklopt doet hij eerder denken aan een crème dan een zeep. De rijke schuim zorgt voor een soepel glijdend mes en de natuurlijke oliën verzorgen de huid. Het resultaat is een gladde huid zonder scheerirritaties. We vinden deze zeep daarom ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
Pluspunten
- Goede prijs/kwaliteitverhouding
- Zijdezacht
- Mild en geschikt voor de gevoelige huid
Minpunten
- Niet erg zuinig in gebruik
#9 Edwin Jagger Scheerzeep
Edwin Jagger is een hoogwaardig merk scheerproducten uit Engeland voor een betaalbare prijs. De Edwin Jagger Skin Care scheerzeep is vrij van parabenen en zuinig in gebruik. De blend van glycerine en plantenextracten zorgen voor een makkelijke scheerbeurt met een glad resultaat. De lichte, fruitige geur van limoen en granaatappel maken het gebruik van aftershave of parfum achteraf overbodig en zelfs een beetje jammer. De toegevoegde limoenolie werkt ook nog eens licht ontstekingsremmend. Hij is geschikt voor de normale tot gevoelige huid. Het is verstandig om deze zeep in elk geval op een droog schoteltje maar liefst in een zeepkom te bewaren.
Pluspunten
- Ruikt lekker eigentijds
- Geen alcohol of parabenen
Minpunten
- Prijzig voor 65 gram
#10 Tabac Scheerzeep (3 stuks)
Tabac specialiseert zich in de mannelijke aroma. De geuren van neroli, zwarte peper, bergamot en citroen worden met de dikke, romige schuim in je huid gemasseerd. De scheerbeurt is bijzonder zacht en de schuim werkt kalmerend op de huid. Na het scheren komen accenten van kruidnagel, sandelhout en muskus naar voren op de huid. Een kruidige, rustieke en mannelijk geur blijft urenlang hangen op het perfect gladde gezicht. De Tabac zeep is de duurste entree op onze lijst. Maar je krijgt wel een royale 300 gram scheerzeep, voor de meeste mannen voor langere tijd toereikend, gecombineerd met een kwaliteit die ook we zien bij bijvoorbeeld Cella Milano of Mühle.
Pluspunten
- Rijk en mannelijk geurenbouquet. Parfum is compleet overbodig
- Voor de hoge kwaliteit is dit een erg voordelige prijs
Minpunten
- Geur is subjectief, Tabac staat bekend om het zeer potente luchtje.
Scheerzeep of scheercrème, wat is beter?
Moet je nou zeep of scheercrème gebruiken? Is zeep of nou juist scheercrème beter? Zit er verschil tussen zeep en crème? Vragen die we vaker horen. Ten eerste, ja er is een verschil tussen zeep en crème. Of je nou beter zeep of crème gebruikt ligt aan de eigen voorkeur. We leggen het je kort uit.
Zeep is hard en moet worden bevochtigd met een kwast. Hierdoor gaat hij schuimen en kun je hem op je baard aanbrengen. Scheercrème is zacht en je kunt hem direct aanbrengen op een vochtige huid of scheerkwast. Hij schuimt vrijwel meteen op. Zowel zeep als crème hebben bepaalde voordelen bij het scheren.
Voordelen scheerzeep
- Gaat langer mee dan crème en is daardoor voordeliger
- Kan minder onnatuurlijke ingrediënten bevatten
- Milieuvriendelijker
- Meer variatie aan geuren
Voordelen scheercrème
- Beter geschikt voor een droge huid
- Makkelijker in gebruik
- Sterkere geur
- Hogere concentratie essentiële oliën
Hoe gebruik je scheerzeep?
Zeep breng je bij het scheren aan met een scheerkwast. Scheerschuim uit de bus is niet hetzelfde als zeep, zelfs niet als de zeep al is opgeschuimd. Zeep is van veel hogere kwaliteit en bevat meer vocht. Hij moet goed opgeschuimd worden door de draaiende beweging van de scheerkwast. Je kunt hem niet zoals een normale handzeep met je handen opschuimen en verwachten dat het goed gaat. Ga als volgt te werk:
- Maak de scheerkwast goed nat en schud lichtjes het overtollige water af zodat hij niet meer druipend nat is.
- Draai de kwast lichtjes over de zeep. Zodra de zeep vochtig is en licht begint te schuimen kun je met meer kracht over de zeep gaan draaien. De zeep zal op de kwast geen hele dikke schuim vormen, niet zoals bij scheerschuim uit de bus. Zodra de kwast vol zit met vochtig, waterig zeep kun je hem op je gezicht aanbrengen.
- Plaats de kwast op je wang of hals en begin met een draaiende beweging op één plek. De zeep zal gaan schuimen en je hele huid bedekken. Beweeg de kwast dan langs je hele baard om hem in te zepen.
Zelf scheerzeep maken
Een leuk project om een keer te doen of juist uit noodzaak. Als je zelf zeep maakt kun je er op toezien dat hij alleen natuurlijk, neutrale of hypoallergene ingrediënten bevat. Je vindt deze ingrediënten bij de natuurwinkel of online. Zo maak je je eigen scheerzeep thuis:
Benodigdheden
- Hoge pan
- Grote kom die in de hoge pan past
- Beker, pot of kom van ongeveer 200 ml
Ingrediënten
- 150 ml Glycerine zeep
- 1,5 eetlepel olijfolie
- Eventueel 1 eetlepel shea boter
- 3 tot 5 druppels etherische olie naar keuze (zoals eucalyptus, amadel, kokos)
Stappen
- Vul de kom met de glycerine zeep. Plaats de kom in de pan. Vul de pan met water totdat het water op hetzelfde niveau staat als de glycerine zeep in kom. Dit hoeft niet precies.
- Zet de pan op een hoog vuur en breng aan de kook. Als het begint te koken, breng het vuur naar laag. Wacht totdat de glycerine zeep geheel is gesmolten.
- Voeg de olie, etherische olie en eventueel shea boter toe en roer door.
- Als het geheel gemengd is, giet over in de beker of pot en laat afkoelen. Dit kan eventueel in de koelkast.
Je kunt experimenteren met andere ingrediënten, zoals Aloë Vera gel, cacao boter, citroenzuur, et cetera. Gebruik je zeep met een scheerkwast en bewaar hem in de koelkast. Hij gaat ongeveer 2 maanden mee.
Te koop bij:
Te koop bij:
Te koop bij:
Te koop bij: